WSL ile Linux geliştirme ortamı hazırlama
WSL, yani Windows Subsystem for Linux’un ilk sürümü yaklaşık 4 sene önce son kararlı ikinci sürümü wsl2 ise bir sene önce piyasaya sürüldü. Ben ise wsl’i yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ilk deneyimlerim ise gayet sorunsuzdu. Şuan kişisel projelerimde geliştirme ortamı olarak tamamen WSL kullanıyorum. Öncesinde geliştirme ortamı olarak kullandığım dual-boot linuxuma girmeme nerdeyse hiç gerek kalmadı diyebilirim. Windows WSL ile beni kendine kazandı. Bu yazımda ise Visual Studio Code ve WSL ve Windows terminal uygulamaları kullanarak kendimize işlevsel ve hoş görünümlü bir geliştirme ortamı hazırlayacağımızı anlatmaya çalışacağım.
NodeJs ile dosya islemleri
Reading and writing files is from the first requirement of programming. When it comes to a point you will probably have to code. When I started to computer engineering our first-week assignments include reading and writing from file and includes some calculations. From then in my jobs and project, i often need reading and writing from the filesystem.
I genuinely love to use javascript. It’s my first personal choice for when I need to create some scripting solution for my tasks.
Git komutları listesi
Bazen basit komutları hatırmalada zorluk yaşıyorum. Sık sık kullansam bile hatırlayamadığım için genelde bunları not alırım ve oradan bakarım. …